Jönköpings kommun

Kurser för årskurs 1-3

en skattkarta och tillverkade saker i papper och trä.

Här finns de kurser KomTek erbjuder.

Lattjo lajban, för årskurs 1-2

6 tillfällen, onsdagar

Vi lär oss skapa roliga djur, gubbar och bilar med hjälp av olika tekniska lösningar. Här lär du dig använda många verktyg och material. En enkel och spännande kurs att starta med!

Hemliga uppdraget, för årskurs 1-2

6 tillfällen, torsdagar

Varje vecka öppnas ett nytt uppdrag från den hemliga lådan. Din uppgift blir att lösa uppdraget på ett kreativ och finurligt sätt. Här lär du dig använda många verktyg och material samt design. En enkel och spännande kurs att starta med!

Det rör sig, för årskurs 1-3

6 tillfällen, måndagar

I den här kursen kommer vi att mixtra, bygga och prova på olika tekniker. Vi tillverkar saker som rör sig såsom myggor som hoppar och kapplöpningsspel.

Knep och Knåp, för årskurs 2-3

6 tillfällen, tisdagar

Vi lär oss skapa roliga spel, katapulter och raketer med hjälp av olika tekniska lösningar. Här lär du dig använda många verktyg och material. En enkel och spännande kurs att fortsätta med!

Mitt drömhus, för årskurs 2-3

6 tillfällen, onsdagar

Bygg ditt eget minihus och inred med belysning, möbler och detaljer. Här får du både såga, spika, limma, löda, skruva och designa och använda dig av många olika material. "Vem" ska bo i ditt hus? Detta är ingen nybörjarkurs.

Tivoli, för årskurs 3-4

6 tillfällen, måndagar

Här får du saker att röra på sig med hjälp av kugghjul och axlar kopplade till små motorer. Kanske en karusell, slänggunga eller ett chokladhjul som snurrar och lyser. Detta är ingen nybörjarkurs.

Motorer och mojänger, för årskurs 2-3

6 tillfällen, torsdagar

Här bygger vi självsopande borstar, darrtest och andra roliga prylar. Det vi tillverkar kan röra sig, lysa eller låta! Detta är ingen nybörjarkurs.

Programmering

Se under fliken Kurser i programmering och digitalt skapande.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se