Jönköpings kommun

Testa Micro:Bit på påsklovet

Tre personer som visar upp programmeringsrobotar.

KomTek erbjuder, i samarbete med organsiationen SPARKS och influencern Emil Henrohn, prova på-kurser i Micro:Bit på påsklovet.

Den 16 mars kickar KomTek och Sparks Generation igång en nationell kampanj tillsammans med den populära Tik Tokaren Emil Henrohn. KomTek Jönköping erbjuder två tillfällen i programmering på påsklovet för alla som är födda 2006-2012.

Tillfällen för att testa Micro:Bit på Upptech

Måndag 11/4 kl 14.00-15.00

Onsdag 13/4 kl 14.00-15.00

Plats: Upptech

Anmäl intresse direkt på SPARKS webbplats, se länk under rubriken länkar.

Om Sparks Generation - hjälper unga att hitta sin grej

Sparks är en ideell organisation som genom digital teknik, ambassadörer och samverkan med kommuner, föreningar och förbund hjälper unga i åldern 10–16 år, att hitta sin grej och sedan matcha den med det lokala utbudet av aktiviteter i webappen sparksapp.se Vi lyfter fram både nya, okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen där unga får utvecklas och ha kul i gemenskap med andra.

Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem. Sparks grundades 2017 av Alexandra Krook och finansieras genom donationer och bidrag. Bla. från Familjen Erling-Persson Stiftelse och Skandia:Idéer för Livet. Utsedda till Årets Idé För Livet 2020. Sparks Generation är nybliven medlem i Giva Sverige - tryggt givande.

Bilden är tagen från SPARKS pressinformation.