Jönköpings kommun

Kurser för årskurs 1-9

En konstruktion av planeterna.

Här finns de kurser KomTek erbjuder hösten 2023

Mer allmän information om kurserna och anmälningsförfarandet finns på sidan som heter »»KomTeks fritidskurser

Kurserna hålls kl 17.00 till 18.30 på Upptech på respektive veckodag.

Lattjo lajban, för årskurs 1-2

6 tillfällen, måndagar

Vi lär oss skapa roliga djur med hjälp av olika tekniska lösningar. Här lär du dig använda många verktyg och material. En enkel och spännande kurs att starta med!

Hemliga uppdraget, för årskurs 1-2

6 tillfällen, onsdagar

Varje vecka öppnas ett nytt uppdrag från den hemliga lådan. Din uppgift blir att lösa uppdraget på ett kreativ och finurligt sätt. Här lär du dig använda många verktyg och material samt design. En enkel och spännande kurs att starta med!

Det rör sig, för årskurs 1-3

6 tillfällen, tisdagar

I den här kursen kommer vi att mixtra, bygga och prova på olika tekniker. Vi tillverkar saker som rör sig såsom myggor som hoppar och muggar som snurrar.

Knep och Knåp, för årskurs 2-3

6 tillfällen, torsdagar

Vi lär oss skapa roliga spel, katapulter och raketer med hjälp av olika tekniska lösningar. Här lär du dig använda många verktyg och material. En enkel och spännande kurs att fortsätta med!

Motorer och mojänger, för årskurs 2-3

6 tillfällen, torsdagar

Här bygger vi självsopande borstar, darrtest och andra roliga prylar. Det vi tillverkar kan röra sig, lysa eller låta! Detta är ingen nybörjarkurs.

Mitt drömhus, för årskurs 2-4

8 tillfällen, onsdagar

Bygg ditt eget minihus och inred med belysning, möbler och detaljer. Här får du både såga, spika, limma, löda, skruva och designa och använda dig av många olika material. Detta är ingen nybörjarkurs.

Fixa rummet, för årskurs 3-6

6 tillfällen, tisdagar

Vill du fixa ditt rum? Här får du tillverka dina egna inredningsdetaljer såsom ljusstakar i betong, lysande speglar, 3D-printade krokar och en godisautomat.

Kemilabbet, för årskurs 4-6

6 tillfällen, torsdagar

Tillsammans experimenterar vi med olika saker och material. Vad är det som bubblar och fräser? Hur bildas gas? Vad innehåller godis? Hur gör man en riktig miljöundersökning?

Experimentera i vårt SPA för årskurs 4-6

6 tillfällen, onsdagar

Här tillverkar vi allt vi behöver till vårt eget hemma-SPA, t ex badsalt, bodyscrub och hudkräm. Vi gör även olika typer av ljus, smink och en egen spahandduk och varför inte avsluta kursen med nyttiga chokladbollar och smoothie.

3D Design, för årskurs 5-9

6 tillfällen, måndagar

Gillar du att skapa egna prylar med händerna och med hjälp av digitala verktyg? Vi kommer arbeta med betong, skinn, trä, glas och plast för att skapa snygga och häftiga saker. Förutom en kreativ miljö med mycket material och verktyg så använder vi 3D-printer, laserskärare och glasfusingugn.

Smycka, för årskurs 6-9

6 tillfällen, måndagar

Gillar du att skapa egna smycken med händerna och med hjälp av olika verktyg? Vi tillverkar olika smycken i material som pärlor, silverlera, trä, glas och plast för att skapa snygga och häftiga smycken. Förutom en kreativ miljö med mycket material och verktyg så använder vi 3D-printer, laserskärare och glasfusingugn.

Programmering

Se under fliken Kurser i programmering och digitalt skapande.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se