Jönköpings kommun

Kurser för årskurs 3-9

Tavla med ananas och en tomte med lysdioder.

Här finns kurser som KomTek erbjuder.

Det rör sig, för årskurs 1-3

6 tillfällen, måndagar

I den här kursen kommer vi att mixtra, bygga och prova på olika tekniker. Vi tillverkar saker som rör sig såsom myggor som hoppar och kapplöpningsspel.

Motorer och mojänger för årskurs 2-3

6 tillfällen, torsdagar

Här bygger vi självsopande borstar, burkbilar och andra roliga prylar. Det vi tillverkar kan röra sig, lysa eller låta. Det vi konstrueras måste självklart designas. Detta är ingen nybörjarkurs.

Knep och Knåp, för årskurs 2-3

6 tillfällen, tisdagar

Vi lär oss skapa roliga spel, katapulter och raketer med hjälp av olika tekniska lösningar. Här lär du dig använda många verktyg och material. En enkel och spännande kurs att fortsätta med!

Lego vetenskap, tryck och pys, för årskurs 3-5

6 tillfällen, tisdagar

Med hjälp av Lego undersöker vi olika fenomen inom teknik och fysik. Du bygger, testar och bygger om. Här blir du bättre på att bygga smarta konstruktioner med kugghjul, axlar och pneumatik.

Tivoli, för årskurs 3-4

6 tillfällen, måndagar

Här får du saker att röra på sig med hjälp av kugghjul och axlar kopplade till små motorer. Kanske en karusell, slänggunga eller ett chokladhjul som snurrar och lyser. Detta är ingen nybörjarkurs.

Fixa rummet, för årskurs 3-6

6 tillfällen, tisdagar

Vill du fixa ditt rum? Här får du tillverka dina egna inredningsdetaljer såsom gummikrukor, ljusstakar i betong, lysande speglar och 3D-printade krokar.

Kemilabbet, för årskurs 4-6

6 tillfällen, torsdagar

Tillsammans experimenterar vi med olika saker och material. Vad är det som bubblar och fräser? Hur bildas gas? Vad innehåller godis? Hur gör man en riktig miljöundersökning?

Experimentera i vårt SPA för årskurs 4-6

6 tillfällen, onsdagar

Här tillverkar vi allt vi behöver till vårt eget hemma-SPA, t ex badsalt, bodyscrub och hudkräm. Vi gör även ljus och smink.

Programmering

Se under Kurser i programmering och digitalt skapande.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se